Hoe weet ik of ik niet teveel betaal voor energie?

Teveel betalen voor je energie is niet wat we willen en meestal kom je daarachter wanneer je de eindafrekening ontvangt. In dat geval heb je dus meer verbruikt het afgelopen jaar. Maar je kunt ook teveel betalen voor energie omdat je nog steeds bij je oude energiemaatschappij zit. En hoe langer je bij je energiemaatschappij zit reden te meer om je energiekosten eens opnieuw te gaan vergelijken.

Hoelang betaal jij al hetzelfde voorschotbedrag?

Misschien vond je het al die jaren wel normaal dat je een bepaald bedrag moest afdragen aan de energiemaatschappij. Zij kopen de energie in en dus zullen ze het vast wel beter weten toch? Het zit namelijk zo, als jij niet aangeeft dat je graag je energiekosten wilt verlagen dan doet de energiemaatschappij daar ook niets mee. Zij doen dit niet expres maar zij gaan er vanuit dat jij als klant nog wel tevreden bent.

Ga mee met de veranderingen in de energiemarkt

En het kan goed zijn dat je tevreden bent over je energiemaatschappij, maar de energiekosten veranderen steeds wel dus je loopt daarmee risico dat je teveel betaalt voor jouw energie. Stel je woont samen met je gezin met twee kinderen in een tussenwoning. Jouw gemiddelde verbruik zal dan ongeveer op 4000 kWh en 1800 m3 gas zitten. Let op dit is een indicatie, maar hier van uitgaand zal je dan per maand €160 kwijt zijn. Misschien betaal je wel €180 per maand dan zit je daar dus €20 iedere maand boven. Op jaarbasis laat je dus €240 liggen wat jij kunt besparen.

Hoeveel wil jij eigenlijk besparen?

De prijzen anno juli 2017 voor dat zelfde verbruik liggen op €149 per maand. Dit kan ook goedkoper zijn want de energiemaatschappijen concurreren stevig met elkaar om jou maar als klant te mogen verwelkomen. Energieleverancier Oxxio kan jouw momenteel €300 cashback korting geven en dan betaal je voor bovengenoemd verbruik zelfs maar €140 per maand. Dan loopt je besparing al gauw op tot meer dan €400 per jaar. Daarom is het van belang dat jij de energiekosten elk jaar weer opnieuw vergelijkt zodat je kunt profiteren van enorme kortingen.

Hoogste cashback energie vinden

Het slimste wat jij nu kunt doen is je verbruik erbij pakken en meteen beginnen met energie vergelijken. Hier kun je de energiekosten vergelijken en direct kiezen voor de hoogste cashback korting energie.