Gaan mijn energiekosten in 2017 omhoog?

Nee als u het slim aanpakt niet! De energiekosten kunnen natuurlijk stijgen maar hier heeft u voor een groot gedeelte zelf de hand in. De verwachting van de energieprijzen in 2017 is vooralsnog niet dat ze enorm gaan stijgen. Uw energieverbruik kan daarentegen wel stijgen als u klakkeloos ermee omgaat. 

Houdt energiekosten zelf in de hand

Door vooruit te kijken regeert u over uw energiekosten, dus weet u al dat uw gezin in het nieuwe jaar een kindje zal verwelkomen? Houdt daar dan rekening mee met de energiekosten, verhoog uw voorschotbedrag alvast zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Gaat u verhuizen? Let dan eens op hoeveel groter of kleiner de nieuwe woning is. Meestal verhuizen we naar een grotere woning omdat het meer ruimte en comfort biedt. In dat geval zullen de energiekosten ook kunnen stijgen.

Energiekosten opnieuw berekenen voor 2017

Ook kunt u uw energiekosten eens opnieuw gaan berekenen en bekijk hoeveel u kwijt bent aan energiekosten bij een eventuele nieuwe energieleverancier. Op die manier kunt u uw energiekosten 2017 verlagen door gewoon te wisselen van energieleverancier met een goedkoper tarief. We zijn allemaal opgevoed met normen en waarden en daar is loyaliteit één van, maar loyaal blijven aan uw energieleverancier loont niet.

Hoe loyaal bent u aan uw energieleverancier?

Dat mag heel cru klinken maar zo is het wel want uw energieleverancier beloont uw loyaliteit namelijk niet door te aan te blijven. Zij belonen nieuwe klanten daarentegen wel met een fikse welkomstkorting. Door te wisselen van energieleverancier word u ook verwelkomt met een welkomstkorting. De ene energieleverancier biedt een hogere korting dan de andere.

Welkomstkorting ontvangen? Vergelijk energie

Korting krijgen op uw huidige energiekosten is altijd welkom want de maandelijkse kosten voor energie en gas zijn al duur genoeg. Daarom is een vergelijking van de energiekosten ook zo belangrijk. U krijgt meerdere aanbiedingen te zien waardoor u de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. U weet zelf wat u per maand aan uw energie en gas betaalt, dit bedrag vergelijkt u met de prijzen die nieuwe energieleveranciers vragen.

U bespaart het bedrag van een nieuwe wasmachine

U kunt ineens van €160 naar €130 per maand gaan dat is een verlaging van €30 per maand! Of wie weet gaat u nog minder betalen en dan is overstappen wel heel aantrekkelijk. Op jaarbasis scheelt het u dus al €360 en dat geld kunt u ook gebruiken voor andere dingen zoals een energiezuinige wasmachine. Vooral huishoudens met een hoger verbruik kunnen zelfs wel €450 tot €600 per jaar besparen. Dat is toch gauw ook nog eens een nieuwe wasdroger erbij.

Ieder jaar energie vergelijken levert veel geld op

Elk jaar weer kunt u forse bedragen besparen op uw energiekosten. Daarom hameren wij er ook op om de energieprijzen steeds weer te vergelijken. De energiekosten 2017 kunt u al vergelijken en daarmee de goedkoopste energieleverancier 2017 vinden.