Elektra en gas apart vergelijken

Dankzij de liberalisering in 2004 bent u vrij om apart een leverancier voor elektra te kiezen maar ook voor gas. U kunt dus bij de ene leverancier een contract voor elektra afsluiten en bij de andere leverancier een contract voor gas. Beide producten bij één en dezelfde leverancier onderbrengen is makkelijker maar het hoeft niet.

Alleen elektra aanbiedingen zoeken mag

U kunt in een energievergelijker dan ook puur zoeken op alleen elektra aanbiedingen. U vult dan bij gas het cijfer 0 in en de vergelijker toont u enkel en alleen de elektra aanbiedingen. Hetzelfde doet u wanneer u alleen gas aanbiedingen zoekt, dan vult u bij elektra oftewel kWh het cijfer 0 in. De energievergelijking is dan gepersonaliseerd op uw voorkeur. U ziet dan apart van elkaar de cashback kortingen per leverancier.

Gemiddelde besparing op de jaarlijkse energierekening is zo’n €450 per jaar

De besparing bij deze aanbiedingen zijn opgeteld bij elkaar gemiddeld €300 tot €500 per jaar. Consumenten die stadsverwarming geleverd krijgen kunnen al niet kiezen voor gas aanbiedingen. Zij zoeken dan ook alleen op de elektra aanbiedingen. Wanneer u kiest voor aparte leveranciers voor uw elektra en gas dan betaalt u uw voorschotbedragen ook aan beide leveranciers. U heeft dan te maken met twee energierekeningen. Ook ontvangt u twee eindafrekeningen per jaar.

Voorkom administratief gedoe met energierekeningen

Of het handiger is dat is nog de vraag, de ervaring leert dat de welkomstkortingen niet persé hoger zijn door apart te kiezen voor een leverancier. U krijgt hierbij ook meer administratieve rompslomp omdat u beide eindafrekeningen goed moet controleren. Plus het feit dat u maandelijks de betaling moet voldoen aan twee leveranciers. Heeft u hier geen moeite mee dan kan het prima. En anders is automatische incasso ook een mogelijkheid. Het is logisch dat u op zoek gaat naar de hoogste welkomstkorting en die vindt u door alles te vergelijken.

De hoogste welkomstkorting voor uw energiekosten telt

Komt u toch tot de conclusie dat u door te kiezen voor twee aparte leveranciers de meeste korting ontvangt dan kunt u gerust overstappen. Het overstapproces word door de nieuwe leveranciers geregeld dus u heeft daar geen omkijken meer naar. Zorg wel dat uw einddatum in zicht is want een overstapboete wilt u natuurlijk voorkomen. Besluit u achteraf dat u toch wilt kiezen voor één leverancier? Dan heeft u 14 dagen de tijd om beide leveranciers op te zeggen.

Elektra en gas vergelijken voor de hoogste besparing

Elektra en gas vergelijken en onderbrengen bij dezelfde energieleverancier mag altijd. Bespaar honderden euro’s op uw energiekosten bespaar vandaag. Want niemand wil teveel betalen. Profiteer van de vele overstapkortingen die energieleveranciers u bieden.