Hoe actueel zijn mijn energiekosten?

Dit hangt af van het feit wanneer u bent overgestapt naar een andere energieleverancier en of u überhaubt ooit bent overgestapt. Bij het aangaan van het energiecontract zijn de tarieven voor stroom en gas opgenomen. Deze kosten betaalt u tijdens de looptijd van uw contract. Is het een variabel contract dan kunnen de prijzen tussentijds gewijzigd worden.

Vorig jaar gewisseld van energieleverancier?

Stel u bent op 1 augustus 2014 gewisseld van energieleverancier met de keuze voor een energiecontract met een vaste looptijd van een jaar. U had dan vorig jaar op 1 augustus 2015 weer de mogelijkheid om te wisselen van energieleverancier maar uit gemakzucht heeft u het erbij laten zitten. Dat kan voorkomen en door drukte kunnen bepaalde zaken blijven liggen.

Betaal niet teveel voor energiekosten

Feit blijft dan wel dat in die twee jaar de energieprijzen weer goedkoper zijn geworden waardoor de kans groter is dat u op dit moment teveel betaalt voor uw energiekosten. Om de actuele energiekosten bij te blijven kunt u het beste elk jaar uw energiekosten weer opnieuw berekenen. Zo ziet u meteen hoeveel u teveel betaalt aan uw energieleverancier.

Energieprijs goedkoper sinds juli 2016

Aan het begin van het jaar op 1 januari voeren energieleveranciers weer veranderingen door in hun aanbod en dat doen zij zes maanden later op 1 juli weer. Zo ziet u dus dat de energieprijzen blijven fluctueren en u wilt juist een graantje meepikken wanneer de energie en gasprijzen verlaagd worden. Als elke consument consistent zijn vaste lasten zou vergelijken naast zijn energiekosten dan kunnen ze op jaarbasis tot wel €1500 besparen.

Wat kunt u met met deze besparing doen?

Met dat bedrag kunt u een leuke zonvakantie boeken, want met €1500 kunt u veel meer leuke dingen doen die anders boven uw budget lagen. En dankzij onze oosterburen kunnen we ook nog eens flink profiteren van een overschot aan duurzame energie. Dit overschot drukt onze energieprijzen namelijk ook, waardoor de Nederlandse energieleveranciers hun energie veel goedkoper kunnen inkopen. Het gemiddelde bedrag bij overstappen energie  ligt op €400 per jaar.

Energieprijzen vergelijken en 400 euro besparen

Dus heeft u uw energiecontract langer dan twee jaar geleden afgesloten? Dan is uw huidige energieprijs niet meer actueel en gelukkig kunt u daar direct iets aan doen. De actuele energieprijzen vergelijken bijvoorbeeld zodat u instant kunt besparen op uw energiekosten!