Energie vergelijken in België ook populair

Volgens een bericht op Demorgen.be is energie vergelijken in België steeds meer in opkomst. De VREG heeft cijfers gepubliceerd waaruit dat bleek. Niet alleen in Nederland worden de kosten voor een energiecontract vergeleken maar ook in België omdat de stroomprijzen daar duurder zijn geworden.

Belgische huishoudens stappen vaker over

Dit zet de Belgische huishoudens ertoe aan om te starten met energie vergelijken omdat ze ook willen besparen op hun energiekosten. Het aantal overstapper voor stroom ligt dit jaar al op 460.000, ter vergelijking: in 2015 waren dat er nog maar 330.000. In België berekenen sommige energiebedrijven geld wanneer een consument klant wil worden.

Energie vergelijken loont ook in België

Op Belgische energierekeningen word ook belasting geheven en deze zijn het afgelopen jaar ook gestegen, des te meer reden voor huishoudens om op zoek te gaan naar een goedkoper energiebedrijf. Het loont echt de moeite om de kosten per energiebedrijf te vergelijken om zodoende te kunnen besparen op de energierekening. Net als in Nederland woedt er een concurrentiestrijd onder de energiebedrijven en kunnen klanten daarvan profiteren.

Aansluitingen gas moeten worden aangepast

De VREG moedigt consumenten dan ook aan om vooral op zoek te gaan naar een goedkoper product omdat er veel energie aanbiedingen verkrijgbaar zijn. Ook moet België stappen ondernemen wat de aardgasaansluitingen betreft omdat Nederland in 2030 zal stoppen met het leveren van aardgas aan België. Het zal hierbij gaan om 1.6 miljoen aardgasaansluitingen die aangepast moeten worden. Op die manier kan er een ander soort gas gebruikt worden. Nu word er gebruik gemaakt van L-Gas dat een hogere stikstof concentratie bevat. Wanneer er gas word afgenomen van andere leveranciers dan spreken we van H-Gas en daar zijn de aansluitingen nu nog niet op aangepast.

Bereken uw voordeel met Overstappen energie

Overstappen energie levert dus geld op en is een gratis klusje, start dan ook met energie vergelijken en bereken direct uw voordeel ten opzichte van uw huidige energiebedrijf. De besparing kan u zo’n €400 per jaar opleveren.