Stadsverwarming in huis kan ik ook overstappen?

U kunt helaas niet overstappen als u stadsverwarming geleverd krijgt want u heeft geen gasaansluiting in uw woning. Wel is er de mogelijkheid om over te stappen naar een andere leverancier voor uw stroom. Stadsverwarming is namelijk niet landelijk en hangt af van de regio waar u woont. Uw gemeente wijst in dat geval een warmteleverancier aan.

Warmtetarieven volgens de Warmtewet

Deze warmteleveranciers zijn onder andere: Nuon en Eneco maar zij dienen zich wel aan de regels van de Warmtewet te houden. De ACM ziet er namens de Warmtewet op toe dat een warmteleverancier zich aan de regels houd en stelt ook maximum bedragen vast die de warmteleverancier u in rekening mag brengen.

Nog altijd hoge eindafrekeningen met stadsverwarming

De transparantie is niet altijd gewaarborgd in het geval van de tarieven voor de verwarming en dat resulteert nog altijd in te hoge afrekeningen. Heeft u een klacht over uw eindafrekening of voorschotbedrag? Dan kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie Warmtelevering die u klacht dan kan behandelen.

Stap over naar een goedkopere stroom aanbieding

U zit in ieder geval niet compleet vast want u kunt wel kiezen voor een goedkopere energieleverancier die u stroom levert. U mag wanneer uw energiecontract is afgelopen dus overstappen naar een andere stroom actie. Er zijn voldoende aanbiedingen in stroom verkrijgbaar en door een energie vergelijk te starten kunt u verschillende goedkope stroomprijzen vinden.

Goedkoopste energieleverancier? Vul uw gegevens in

Welke energieleverancier is de goedkoopste op uw adres zult u zich afvragen, daar komt u alleen achter wanneer u uw verbruik en postcodegegevens invoert. Aan de hand van uw postcode wordt dan berekent welke energieleverancier de goedkoopste op uw adres is.