Gratis uw energierekening verlagen

Uw energierekening verlagen en dan ook nog eens gratis? Ja u leest het goed en nee het is niet één of andere marketing truc. Het gaat hierbij simpelweg om uw energierekening die u zelf zonder daarvoor te hoeven betalen kunt verlagen.

Uw gedrag bekijken met energie verbruiken

Bekijk uw gedrag eens omtrent uw energieverbruik, zijn er punten waarop u bedacht moet zijn?. Laat u de kraan onnodig open staan wanneer u s’morgens uw tanden poetst? Ja? Stop daar dan direct mee want het is verspilling van geld en van het kostbare water. Water is één van de basisbehoeften van de mens, dit gebruikt u om te douchen, uw tanden te poetsen, en om schoon te maken. Een bijkomende luxe van water in Nederland is dat we ook nog eens met warm water kunnen douchen. Heel vaak staat men er niet bij stil en is het eigenlijk gewoon. Maar hoe gewoon is gewoon?

Gas gebruiken is duurder in 2016

Om uw water te verwarmen is er gas nodig, luister maar eens wanneer u de warm water kraan aanzet. Uw ketel slaat aan om uw water te verwarmen. Mooie uitvinding vinden we maar deze uitvinding kost ons ook geld. Want hoe meer warm water we gebruiken hoe meer gas we verbruiken. En anno 2016 betalen we ook nog eens grof meer geld voor ons gasverbruik. Want de overheid heeft de energiebelasting daarop verhoogd met meer dan een kwart.

Beknibbel en bezuinig zoveel mogelijk op de energierekening

Door deze verhoging loopt uw energierekening dan ook op en niet zo zuinig ook. Voorkom een te hoge energierekening door nu alvast in actie te komen. Nederlanders kunnen een zuinig volk zijn en het woord beknibbelen past daar goed bij. Beknibbel dan ook zoveel mogelijk op uw gasverbruik en maak er een sport van om uw eindafrekening te verlagen. Maak er maar uw hobby van om uw gas en energieverbruik in de hand te houden, want dan haalt u er ook nog eens een financiëel profijt uit.

Gratis besparen op energieverbruik

Gratis staat in dit geval tot alerter met uw energieverbruik omgaan en dat kost u helemaal niets alleen uw tijd. Bekijk thuis welke apparaten het meeste aan elektriciteit verbruiken. Loop alles na en trek de stekkers eruit van apparaten waarvan u weet dat het kan. Dus niet de stekker van de koelkast of de vriezer want dan krijgt u weer te maken met wateroverlast of vloeren die last hebben van waterschade door ontdooien. Nee uw tv bijvoorbeeld of de radio of de computer, deze stekkers kunt u er gerust uithalen. Ook de stekker van uw wasmachine of wasdroger kunnen er uit. Hiermee bespaart u op jaarbasis al minimaal €100 en zelfs wel meer.

Energierekening verlagen en €400 verdienen

Dan kunt u ook nog eens uw energierekening verlagen door de energieprijzen met elkaar te vergelijken. Iedere energieleverancier biedt u namelijk een andere prijs voor hun energie en gaslevering.  De energierekening controleren is sinds het vrijgeven van de energiemarkt een vast item geworden. Het besparen op de energierekening kan u gauw een paar honderd euro extra opleveren dus waarom niet?