Energie vergelijk maken en kiezen voor goedkope energie

Volgens de ACM blijkt dat de consumenten veel kunnen selecteren waar het energiecontracten betreft. Er zijn zoveel energie producten waardoor er een piek is ontstaan aan overstappers. Vooral goedkope energie trekt de aandacht bij de consument.

Record aan overstappers energie

Uit berekeningen kwam ook naar voren dat vorig jaar 15% van de gehele bevolking gewisseld is van energiebedrijf. Met de verlaagde energieprijzen is het dan ook niet verwonderlijk dat men sneller de keuze maakt om weg te gaan bij zijn huidige energiebedrijf. Het voordeel voor een huishouden loopt al gauw op tot €420 per jaar. Degene die zelfs niet eerder is gewisseld van energiebedrijf kan een groter voordeel tegemoet zien: €700!

Energierekening word steeds goedkoper

Waar een huishouden in 2014 nog ruim €1800 per jaar betaalde voor zijn energie is dit in 2016 al gedaald naar €1650 per jaar. Dit scheelt dus al €150 en dat bedrag houden ze dan ook over.  De ACM spoort huishoudens dan ook aan om hun energiecontract erbij te pakken om daarmee een energie vergelijk te starten. Een ander significant detail was ook het verschil in prijs voor windenergie, wanneer er achteloos werd gekozen voor dit product bleek het verschil €130 per jaar met het goedkoopste windstroom product. Ook hierbij is goed vergelijken een must.

Kies slim kies 1 jaar energie

Energiecontracten met looptijden van 3 jaar zijn niet meer zo voordelig als ze doen voorkomen. Daarom is goed opletten ook belangrijk, de achterliggende reden om te moeten kiezen voor een dergelijk contract is niet meer van deze tijd. Omdat de energieprijzen zullen blijven dalen kun je het beste kiezen voor een 1 jarig contract in energie. Zo pak je ieder keer weer de hoogste welkomstbonus die een energiebedrijf je weer biedt.

Energieprijzen wijzigen weer per 1 juli 2016

Vanaf 1 juli 2016 komen er weer vernieuwde energieprijzen vanuit de energiebedrijven dus wanneer uw contract bijna ten einde loopt kunt u gerust weer starten met een energievergelijking. De goedkoopste energieleverancier 2016/2017 laat zich nog even raden want de uitkomst word pas duidelijk wanneer u bent gestart met vergelijken. Loopt uw energiecontract nu al af? Of is deze al afgelopen? Dan kunt u nu gelijk starten met een energie vergelijk en direct besparen op uw energiekosten.