Verwachting energiekosten 2015

Energiebedrijven veranderen voortdurend hun energieprijzen om beter te kunnen inspelen op eventuele prijswijzigingen op de energiemarkt. Gaan de inkoopprijzen omhoog, dan kan een energiebedrijf de energieprijzen verhogen. Gaan de inkoopprijzen omlaag, dan kan een energiebedrijf de energieprijzen ook weer verlagen. Bij het energie vergelijken en overstappen van energiebedrijf is het dus belangrijk dat u op de hoogte bent van de actuele energieprijzen.

De verwachting energieprijzen is dat ze aankomende jaar zullen dalen. Energieleveranciers kunnen tegenwoordig veel vaker gebruik maken van duurzame en goedkope energievoorzieningen. Hierdoor is het mogelijk om een marge over te houden wat u weer terug ziet in lagere energieprijzen en daarmee samenhangende energiekosten.

Concurrentie op de energiemarkt

Er zijn verschillende energieleveranciers waar u energie van kunt afnemen. In 2015 kunt u kiezen uit meer dan 35 energieleveranciers die gezamenlijk meer dan 250 contract aanbieden. Welke daarvan de goedkoopste is kunt u berekenen met een zogenaamde onafhankelijke energievergelijking op basis van uw eigen energieverbruik, uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren.

Omdat ook steeds meer mensen energie vergelijken en overstappen stunten de energieleveranciers ook steeds vaker met aantrekkelijke kortingen en acties. Deze acties en kortingen zorgen er ook voor dat u fors kunt besparen.

Ga naar Energievergelijking.nl en begin met energie vergelijken. U kunt dan direct zien om u in het nieuwe jaar kunt besparen op uw energiekosten!